LJG Twente is er ook voor U.

21 oktober 2021 | 15 Heshvan 5782

Onderwijs

Onderwijs

Onderwijs in sjoelOnderwijs in onze sjoel
Voor buitenstaanders is dat vaak wat vreemd, maar in het Jodendom is het leren belangrijker dan geloven. Kennis nemen en kennis uitbreiden van alle “Bijbelse” geschriften is een mitswa, een opdracht. Traditie en toekomst baseren zich op de bestaande kennis en die moet ook worden overgedragen op de volgende generatie. Het “lernen”, kennis nemen van die geschriften en het daar met elkaar en met deskundigen over hebben, is ook voor onze gemeente belangrijk. In de Talmoed staat geschreven:
“Veel heb ik geleerd van mijn leraren, meer nog van mijn collega’s, maar nog het meest van mijn leerlingen". Leren is dus erg belangrijk voor allen!

De jeugd van de LJG Twente komt regelmatig bij elkaar om samen over het Jodendom te leren. Als er kinderen zijn, die u graag les wilt laten krijgen, kunt u zich melden bij de secretaris (zie elders op deze website).

Onderwijs is er ook voor onze volwassenen. Het hele leven ontwikkelt de mens zich immers. Er zijn bijeenkomsten bij mensen thuis, of tijdens of na sjoeldiensten wordt doorgelernd met elkaar. Voor thuisstudie bevindt zich in sjoel een aanzienlijke bibliotheek.

 

Nieuws

In tien lessen leer je van Ruthy Aronson via ZOOM de letters en zoveel Hebreeuws dat je de tekst in de Sidoer kunt volgen en lezen. Ook al heb je (bijna) geen voorkennis. Lees meer >>
Welkom bij de Liberaal Joodse Gemeente Twente,"Or Cha Lees meer >>
Begeleiding van minderjarige asielzoekers. Lees meer >>
Information in English Lees meer >>
Wie zijn wij - de synagoge van Haaksbergen Lees meer >>

oktober

  • <  
  •   >
z m d w d v z
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31